top of page

PRP för ansiktet

PRP – FÖR ANSIKTET ÄVEN KALLAT VAMPYRBEHANDLING

PRP Ansikte eller också Vampyrbehandling är ett sätt att förbättra

utseendet utan några kirurgiska ingrepp och med enbart kroppseget

material. Detta har såklart gjort att PRP behandlingar har blivit en stor

nyhet på skönhetsmarknaden för att bevara ett ungdomligt utseende.

PRP är en förkortning för Platelet Rich Plasma (blodplättrik plasma)

där syftet är att framkalla en biostimulation i huden med hjälp av dina

egna unika tillväxtfaktorer i din blodplasma. Tillväxtfaktorerna stimulerar

hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. 

Biostimulation står för effektivisering och förstärkning av fysiologiska

processer. Vid PRP vill man förstärka kroppens egna läkande kraft

genom dina unika tillväxtfaktorer och deras läkande egenskaper för att

bygga upp och förstärka din vävnad inifrån. Detta är behandlingen för

dig som vill arbeta med din hy på djupet och långsiktigt vill investera i

en förbättrad hudkvalité.

 

Med en PRP behandling i ansiktet så får man ett nytt liv i ansiktet samt

att man förnyar cellerna. Detta kan vara om du har något av följande:

 • Trött eller slapp hud

 • Ojämn hudton, torr hud och försämrad hudkvalité

 • Ålderstecken i huden ex. veck, rynkor, eller minskad densitet i huden

 • Acne ärr

 • Avsaknad av lyster och elasticitet

Om du känner igen någon av ovanstående punkter kan PRP vara något för dig. PRP är en naturlig och effektiv skönhetsbehandling där resultatet blir en ungdomligare, slätare och mer elastisk hud. En naturlig hudföryngring!

 

HUR FUNGERAR PRP?

Vårt blod innehåller trombocyter (blodplättar), röda och vita blodkroppar samt plasma. Trombocyterna innehåller en mängd olika tillväxtfaktorer vilket är små proteiner/hormonliknande ämnen som är grundläggande i vävnadsläkning och kan påverka cellers aktivitet.

Trombocytkoncentratet tillsammans med blodplasman injiceras i behandlingsområdet med små tunna nålar. När trombocyterna kommer i kontakt med vävnaden frigörs tillväxtfaktorer. Tillväxtfaktorerna stimulerar bland annat stamceller vilket i sin leder till återbyggnad och förstärkning av vävnaden. I det behandlade området ökar blodcirkulationen vilket medför bättre syresättning och ökad näringstillförsel, befintliga cellers miljö förbättras. Produktionen av kollagen och elastiska fiber ökar vilket slätar ut och mjukar upp mindre linjer. Acne ärr kan lösas upp till viss del av den ökade kollagenproduktionen och stimulansen av vävnadsläkning, vilket ger mindre djup och synlighet av ärren.

KONSULTATION, BEHANDLING OCH KONTRAINDIKATION

Vid en konsultation med oss ger vi dig grundlig information om behandlingen och vi tittar även på din tidigare och nuvarande sjukdomshistoria, samt om du äter några mediciner och vad ditt mål med behandlingen är. Utifrån detta kan vi komma fram till om PRP ansiktsbehandling är en lämplig behandlingsmetod för just dig och vilka resultat du kan förvänta dig. Personer med SLE, porfyri, cancer, blodsjukdomar, svåra metabola och systemiska sjukdomar, blödarsjuka eller misstanke om sepsis bör inte få behandling med PRP.

Behandlingen genomförs genom att man tar en viss mängd blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Därefter separeras plasman och blodplättarna från blodet genom centrifugering och placeras sedan i sterila rör med en stabiliseringsfaktor där de aktiveras. Trombocyterna injiceras sedan i vävnaden som ska behandlas och man kan känna sig lite öm runt området efter behandlingen.

Behandlingstiden varierar allt från 30–90 minuter beroende på behandlingens omfattning.

RESULTATET AV DIN PRP ANSIKTSBEHANDLING

Resultatet av din PRP behandling är en synbart yngre hud med färre rynkor och ökad elasticitet, de faktorer som spelar roll på hur effektiv behandlingen blir för dig är bland annat din hälsostatus men också ålder, kost, rökning och din hud typ. Resultatet kommer gradvis och efter första 3-6 veckorna syns effekten av nya kapillärer och ökade produktionen av kollagen och elastiska fiber.

Det rekommenderas att man i början kör en kur med tre behandlingar med en månads intervall och sedan kan behandlingen utföras 2-3 gånger per år för underhåll.

Efter din PRP behandling är en lättare rodnad, ömhet och en mindre svullnad vanligt. Även lättare blåmärken kan förekomma vid insticksställena, dessa försvinner inom några dagar.

ATT TÄNKA PÅ INNAN DIN PRP BEHANDLING

 • Drick rikligt med vatten innan behandlingen, det är svårare att ta prov om du är intorkad.

 • Du får inte ha någon blodsmitta.

 • Rökning och alkohol minskar resultatet, bra att undvika/minska fem dagar innan behandling.

 • Undvik blodförtunnande medel som Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl), inflammationsdämpande mediciner som Ibuprofen (Ipren), Diklofenak (Voltaren), Naproxen (Pronaxen), naturmediciner som Ginkgo och Ginseng samt kosttillskott så som vitamin E, vitamin C och Omega-3 i en vecka innan behandlingen. Om du tar blodförtunnande mediciner som Waran eller Eliquis är det bra att kontakta din vårdcentral för en eventuell nedtrappning innan din behandling.

 • Du ska inte sminka över huden det första dygnet och kan ha en rodnad och lätt svullnad mellan 12-24 h efter behandlingen. Välj en behandlingsdag då du kan följa dessa råd.

 • Vid alla behandlingar med nålstick finns alltid en risk för blåmärken.

Kontakta oss för kostnadsfri konsultation och prisuppgifter.

prp ansiktet.jpg
bottom of page