top of page

Trådlyft - Ett lättare ansiktslyft utan kirurgi

Ansiktslyft med PDO-trådar kallas för Trådlyft. Den här behandlingen ger dig ett lättare ansiktslyft utan kirurgi och konvalescens. Trådlyft passar dig som börjat uppleva en slapphet över kinderna, käklinjen och  under hakan.

 • Skapar ett direkt litet lyft

 • Ger successivt tightare hud

 • Ger ett påslag av egen producerat kollagen och elastin

 

Hur fungerar ansiktslyft med PDO-trådar?

Trådlyft ger ett lättare lyft och resultatet av behandlingen kommer successivt. Trådarnas närvaro under huden ger ett ökat stöd till vävnaden, vilket är det resultat som du ser direkt efter behandlingen. Men trådarna triggar även din hud att producera mer kollagen och elastin. Vilka ökar din huds egen förmåga till förnyelse och föryngring. Eftersom behandlingens resultat kommer gradvis kommer du att uppleva fulleffekt av ditt trådlyft efter 3 månader.

Behandlingsmetoden är effektiv och används för att lyfta, strama till samt öka hudens elasticitet. 

Behandlingen Trådlyft utförs av legitimerad läkare och tar ungefär 60-120 minuter. Behandlingstiden är olika beroende på vilket område du önskar behandla, vilka trådar vi använder, samt vilken bedövning som krävs. Innan behandlingen påbörjas fotograferar vi och konsulterar dig. Efter detta appliceras bedövningskräm och eventuellt lägger vi lokalbedövning.  När du är bedövad och klar startar själva behandlingen.

Efter behandlingen kan du uppleva svullnad och rodnad i det behandlade området. Dessutom kan du komma att få blåmärken ett par dagar efter behandlingstillfället.

 

Vad är Polydioxanon (PDO)?

PDO-trådar är vävnadsvänliga, nedbrytbara och helt ofarligt för kroppen. Trådarna används till och med vid hjärnkirurg.

Förutom trådlyft erbjuder vi även många andra estetiska behandlingar med PDO-trådar. Exempelvis;

 • Förbättra hudkvalitén

 • Minimera rynkor

 • Korrigera näsor

 • Ge ökad volym till läppar eller kinder mm.

 

Vem lämpar sig trådlyft för?

Om du vill ha ett naturligt lyft är detta en perfekt behandling för dig. Trådlyft är även ett bra alternativ för dig som inte vill genomgå kirurgi men ändå vill ha ett litet lyft.

Trådlyft lämpar sig för både män och kvinnor som är  en ålder mellan 25-70år.  Därför kan man säga att den här metoden passar alla som upplever tecken av åldrande eller förslappning av huden.

 

Hur länge håller effekten av trådlyft?

Omedelbart efter behandlingen kommer du att märka ett litet ansiktslyft. Men maximal effekt av trådarna kommer du att uppleva efter 3-4 månader. Därefter håller effekten i ca 8-12 månader. Hur länge just du behåller resultatet beror lite på din livsstil samt hur snabbt din kropp bryter ner trådarna. Regelbundna ”touch up’s” med start från 8 månader efter behandling gör även att den föryngrande effekt du fått bibehålls betydligt längre.

Vad finns det för biverkningar? 

Oftast har man minimalt obehag efteråt och kan gå tillbaka till arbetet, särskilt efter minilyft. Ibland får man blåmärken som kan finnas kvar en dryg vecka och vid större trådlyft ses ibland lite svullnad. När man lägger hullingtrådar så kan de strama de första veckorna, särskilt när man tuggar. Infektion eller mer allvarliga biverkningar är mycket sällsynt.  

Viktigt är man gjort ett större trådlyft så ska man undvika att röra i området och trycka då det kan trycka emot hullingarna och kännas som små stick i huden. 

 

Vad är trådarna gjorda av? 

Det finns olika typer av trådar och olika fabrikat. Dels mkt fina trådar, så kallade monotrådar, som ger nästan samma effekt som en filler dvs stabiliserar huden och stimulerar till kollagen produktion. Dessa införes via fina nålar mkt ytligt i huden utan att synas på utsidan. Polydioxanon (PDO) trådar är till för att spänna upp huden och de är då tjockare och försedda med små ”hullingar” eller små koner som hakar fast i huden vilka behandlaren kan dra i samråd med patienten till perfekt spänning. Nedbrytbara PDO trådar, som sedan lång tid tillbaka använts vid kirurgi, stimulerar hudens vävnad och produktionen av kollagen och elastin, vilket ger en uttalad hudföryngring. 

 

Kontraindikationer 

Du behöver tala om för innan vi utför behandlingen med PDO trådar om du 

 •  har aktiv acne eller annan typ av pågående hudinfektion 

 •  har anlag för keloidbildning 

 •  tar blodförtunnande 

 •  har blödarsjuka 

 •  har en autoimmun sjukdom 

 •  är gravid / ammar / genomgår IVF behandling 

 •  tidigare ha haft bakteriell endokardit 

Eftervård: 

 • Inget smink, inga krämer minst 24h 

 • Undvik att röra området på 76h 

 • Inga mössor, halsdukar eller annat över behandlingsområdet 

 • Undvik kraftig mimik i området i 1-2 vecka, tex att inte gäspa med hela munnen, inte tugga seg mat eller segt godis. Inte tugga tuggummi 

 • Undvik tunga lyft eller annan aktivitet där ansiktes muskler behöver jobba och spänna 

 • Undvik hårdträning första veckan (promenader helt ok) 

 • Undvik bad, sol och bastu 2 veckor 

 • Sov inte på ansiktet i 1v 

 • Undvik skrubbning, rakning och kemisk peeling 1v 

 • Ingen massage i behandlingsområdet på 4 v 

 • Ingen ultraljudsbehandling, laser eller IPL i området i 6-8 månader 

 

Problem med trådlyft 

Trådlyft med tjocka hullingförsedda trådar kan ge ett mycket tillfredställandelyft på lång sikt, i synnerhet avseende hängande fett kuddar i hamsterpås området och även i övriga nedre delen av ansiktet där filler inte kan göra mycket för a lyfta dessa fettkuddar. Det är en säker behandling med låg smärtnivå som ger goda resultat. Det är en aspekt av trådlyft som kan vara besvärlig – om tråden går sönder eller på andra sätt migrerar till ytan. Om tråden går av så kan det se utan som en liten finne eller en plupp i huden som kan också sticka mot huden och ömma. Detta är på intet sätt farligt eller skadligt, men kan vara bevärande och klassa som en icke önskvärd komplikation. Om detta händer efter ditt trådlyft så kan vi göra två saker: 

 1. Vi injicerar koksalt på trådänden som sticker upp- den an då brytas ner snabbare så den ej syns mer. 

 2. Om punkt 1 ej fungerar så kan man göra ett litet hål med en nål och sen dra ut tråden md en lite pincett. Man kan också klippa ner tråden något. 

Kontakta oss för kostnadsfri konsultation och prisuppgifter.

bottom of page