top of page

Vaginal Tightening

Vaginal HIFU är den senaste tekniken för föryngring och uppstramning av vaginan. Med åldern börjar kollagen-fibrerna i vaginan att förlora elasticitet. Vaginal tightening förbättrar spänsten hos vaginala vävnader med hjälp av högintensivt fokuserat ultraljud (HIFU) som är en mycket effektiv behandling vid ombyggnad av hudens kollagen och elastin fibrer.

HIFU vaginal-maskinen klassifieras som skönhetsutrustning som används för att lösa problem med vaginal avslappning för kvinnor. Den icke-invasiva behandlingen återställer utseendet och funktionen av det vaginala området, resulterar i snabb återhämtning, är enkel och smärtfri.

Behandlingen passar bäst dig som är över 25 år med mild-måttlig slapphet i vaginan, t ex efter vaginal förlossning. Vaginal uppstramning (tightening) är till för dig som önskar föryngra din vagina och/eller återgå till hur din vagina kändes när du var yngre.

Behandlingen är även bra för dig som är äldre och känner att slappheten påverkar ditt liv genom att du t ex kissar på dig lite när du nyser eller hostar. En uppstramning med HIFU är inte lika effektiv som en operation, men kan vara ett mildare alternativ för dig som ännu inte behöver en operation, för dig som väntar på operation eller inte vill/kan opereras.

 

Effekter:
1. Kraftig vaginal åtdragning och stärkande effekt för att förbättra sexlivet
2. Ökad vaginal smörjning och minskad torrhet
3. Omfattande förbättring av vaginal hälsa
4. Förbättrad vaginal känslighet
5. Föryngring genom cellförnyelse
6. Resultatet efter en enda behandling kan hålla i 2 år
7. Stressinkontinens

 

NÄR FÅR JAG EFFEKT?
Det tar tid för din kropp att producera nytt kollagen och bygga om vävnader, så slut-effekten uppnås först efter ca 4-6 månader. Vid mild slapphet räcker 1-2 behandlingsomgångar. Vid större slapphet kan man göra behandlingen fler gånger med 3 månaders intervall.

Efter 4-8 veckor kan du komma för din andra behandling som ser precis likadan ut som den första, men vävnaden värms nu upp med ett annat munstycke på ett annat djup.

Resultaten av behandling varierar och kan ej garanteras då orsakerna och graderna av vaginal slapphet är många, men de flesta känner en märkbar effekt av behandlingen inom 4-6 månader och oftast tidigare.

 

ATT TÄNKA PÅ INNAN
Du ska inte ha mens under behandlingen.
Om du har flytningar/infektion så måste detta behandlas först.
Ta inte blodförtunnande mediciner (Ipren, Aspirin, Waran, etc. en vecka innan behandlingen. Paracetamol (Alvedon) går bra.
Undvik alkohol en dag innan behandlingen.

EFTER BEHANDLING
Inget sex på 2 dygn.
För att få maximal effekt följ behandlarens rekommendation och träna musklerna i vaginan med hjälp av kulor och knipövningar.
Undvik bad och bastu (hög värme) i 2 dagar.
Undvik mycket stark mat, mycket koffein och alkohol i 2-7 dagar.

Innan ni bokar en tid för behandling av vaginal tightening är det obligatoriskt att uppsöka gynmottagning innan behandling, för att kunna fastställa att det inte finns några hinder för denna sorts behandling.

Kontakta oss för kostnadsfri konsultation och prisuppgifter.

 

bottom of page